Ankara'nın Başkent Oluşunun 95. Yıl Dönümü Kutlu Olsun
12/10/2018 21:23:49
Ankara'nın Başkent Oluşunun 95. Yıl Dönümü Kutlu Olsun

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasının ardından İsmet Paşa tarafından 13 Ekim 1923 tarihinde verilen yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmiş ve Milli Mücadele Döneminin merkez karargâhı olan Ankara, başkent olmuştur.

Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu, Kurtuluş Savaşı'nın yönetildiği, Cumhuriyet'in ilan edildiği, çağdaşlaşma, gelişme ve kalkınma mücadelesinin başlatıldığı şehir olan Ankara, günümüz itibariyle dünyanın modern başkentlerinden biridir. Özgür, bağımsız, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olan Ankara, demokrasimizin de mekrezidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ankara'nın başkent oluşunun 95. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyorum.

Kadir ALBAYRAK