TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Ebedi Önder Mustafa Kemal Atatürk Tekirdağ'da Törenlerle Anıldı
10/11/2018 11:24:01
Ebedi Önder Mustafa Kemal Atatürk Tekirdağ'da Törenlerle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ebedi Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yılında Tekirdağ'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Tekirdağ Valiliği'nce düzenlenen anma programı, Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Candan Yüceer, Çiğdem Koncagül ve Enez Kaplan, Tekirdağ Garnizon Komutanı Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören kapsamında Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Çelenk sunma töreninin ardından saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunurken, çalan sirenlerle birlikte trafikte seyreden araçlar ile sokak ve caddelerdeki insanlar durarak saygı duruşunda bulundu. Daha sonra İstiklal Marşı okundu.

Valilik önündeki çelenk sunma töreninin ardından Namık Kemal Üniversitesi'nde Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atatürk'ü anma programı yapıldı. Etkinlikte öğrencilerin günün anlam ve önemi için hazırladıkları gösteriler sergilendi. Ayrıca protokol üyeleri tarafından öğrencilerin hazırladığı Atatürk Resim Sergisi'nin de açılışı gerçekleştirildi.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.