TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Çorlu İlçemizde Atatürk Anıtı'na Yapılan Çirkin Saldırıyla İlgili Açıklamamızdır
13/11/2018 15:50:11
Çorlu İlçemizde Atatürk Anıtı'na Yapılan Çirkin Saldırıyla İlgili Açıklamamızdır

13 Kasım Tekirdağ'ın Kurtuluş Bayramı'nı kutladığımız bu önemli ve anlamlı günde, Çorlu Atatürk Meydanı'nda, bir şahsın Atatürk anıtına baltayla vurmak suretiyle saldırıda bulunduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Unutulmamalıdır ki, Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyet'imizin kurucusu, ülkemize çağ atlatan fikir ve devrimlerin mimarıdır.  Atatürk'ün eserlerinin ve bizlere emanet ettiği mirasın büyüklüğü ortadayken, böylesine çirkin saldırıların yapılması son derece üzücüdür. Son zamanlarda Ata'mızın hatırasına yönelik saldırıların artmış olması da bir o kadar manidardır. Atatürk'ün şahsında, hedef alınan Cumhuriyet değerleri, Ata'mızın ilke ve devrimleridir.

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" diyen Atatürk, en büyük eseri olan Cumhuriyetimizi çok sağlam temeller üzerinde inşa etmiştir. Ata'mızın hatırasına saldırıda bulunanlar ve onları azmettirenler, bilmelidirler ki, bu ülkede yurtsever, Cumhuriyet değerlerine bağlı, Atatürkçü, çağdaş ve laik yurttaşlarımız var olduğu sürece, amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Onlara en büyük cevabı da her daim birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden milletimiz verecektir.

 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasına yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bizler geçmişte olduğu gibi Ata'mızın izinden, inanç ve kararlılıkla aydınlık yarınlara doğru yürümeye devam edeceğiz. Hiç şüphesiz, Atatürk eserleriyle, düşünceleriyle ve ilkeleriyle her zaman yaşayacaktır.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.