İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Saygıyla Anıyoruz
26/12/2018 17:58:49
İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Saygıyla Anıyoruz

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 82. yıl dönümünde saygıyla anıyoruz.

İstiklal Marşımız, yüce Türk milletinin yurdumuzu elimizden almak isteyen işgalci devletlere karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinin destansı ifadesidir. Kurtuluş Savaşı'nın manevi ruhunu ortaya koyan İstiklal Marşımız, ay yıldızlı al bayrağımız ile birlikte özgürlük ve bağımsızlığımızın simgesi olmuştur.

Kurtuluş Savaşı'nın en şiddetli günlerinde İstiklal Marşımızı kaleme alan Mehmet Akif Ersoy, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!" diyerek, Milli Mücadelenin ne kadar zor şartlarda kazanıldığını en çarpıcı şekilde ifade etmiştir.

Yüce Türk milletinin vatan sevgisini, özgürlük ve bağımsızlık aşkını en güzel şekilde anlatan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 82. yıl dönümünde rahmet, saygı ve şükranla anıyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı