TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Kadına Yönelik Şiddet Karşıtı Oyun
04/01/2019 09:45:30
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Kadına Yönelik Şiddet Karşıtı Oyun

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi,  kadına şiddet konusuna dikkat çekmek bu konunun önüne geçmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu amaçla sanatın aydınlatıcı gücünü de kullanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, tiyatro oyunu "Tuzlu Yemek"i Çerkezköy ve Muratlı ilçelerinde vatandaşlarla buluşturacak.

OYUN ÜCRETSİZ OLACAK

Tülay Can tarafından yazılıp yönetilen Tuzlu Yemek oyununda, şiddetin daha büyük şiddetlere neden olacağı, iyi insan olmanın her zaman iyi insan kalmaya yeterli olmayacağı ve gerektiği durumlarda aile ve devletten yardım alınarak zor durumların üstesinden gelinebileceği anlatılıyor. 9 Ocak saat 20.00'de Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi ve 10 Ocak saat 20.00'de Muratlı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan oyun ücretsiz olacak.

"KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE HER ALANDA MÜCEDELE EDİYORUZ"

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kadına yönelik şiddetin Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu belirterek "Her gün gözümüzü kadına yönelik fiziksel, psikolojik ya da ekonomik şiddetle ilgili bir habere açıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak biz, sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden, vatandaşlarına bu anlayışla hizmet veren bir belediyeyiz. Sosyal Belediyecilik anlayışının bir gereği olarak da kadına yönelik şiddetle her alanda mücadele ediyoruz. İlçelerimizde hayata geçirdiğimiz Kadın Danışma Merkezleri, kadın istihdamı konusunda gösterdiğimiz hassasiyet, ilimizdeki kadın üreticileri desteklediğimiz etkinliklerimiz bu mücadelemizin bazı örneklerindendir. Sanatın iyileştirici ve dönüştürücü gücünü göz önüne alarak kadına yönelik şiddeti konu edinen Tuzlu Yemek oyununu vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Ben, şiddetin her türünün son bulması temennisi ile vatandaşlarımıza iyi seyirler diliyorum," dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.