TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Kadir Albayrak Çerkezköy ve Kapaklı İlçelerindeki Yatırımları İnceledi
25/02/2019 11:43:13
Başkan Kadir Albayrak Çerkezköy ve Kapaklı İlçelerindeki Yatırımları İnceledi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerine kazandırılan ve önümüzdeki günlerde açılış törenleri gerçekleştirilecek olan Kapaklı Kültür Merkezi, Çerkezköy Kent Park 2. Etabı ve Çerkezköy Kültür Merkezinde incelemelerde bulundu. 

Sabah mesaisine erken saatlerde başlayan Başkan Kadir Albayrak, ilk olarak Kapaklı Kültür Merkezi'ni ziyaret ederek tesiste incelemelerde bulundu ve gelinen son durum hakkında teknik personelden bilgi aldı.

Mart Ayında Hizmete Açılacak

Toplam 15 bin 931 metrekare inşaat alanına sahip Kapaklı Kültür Merkezi, bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşuyor. Kapaklı Kültür Merkezi bünyesinde 90 araçlık kapalı otopark, balo salonu, pilates salonu, kafeterya, Türk hamamı, dinlenme salonu, 5 masaj salonu, çok amaçlı salon, sergi salonu, SPA merkezi, sanatçı odaları, sauna, 3 cep sineması, kütüphane, ticari alan, kafe ? restoran, fotoğrafçılık atölyesi, kafe ? teras, müzik atölyesi, derslik, 4 süit yatak odası, tiyatro atölyesi, derslikler, derslik atölyesi ve öğretmenler atölyesi yer alacak. Tesis, önümüzdeki Mart ayı içerisinde vatandaşların hizmetine sunulacak.

"Çerkezköy'de Önemli Bir Hizmeti Hayata Geçirdik"

Daha sonra Çerkezköy ilçesine giden Başkan Kadir Albayrak, burada tamamlanma aşamasında olan Çerkezköy Kent Park projesinin 2'nci etabında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. Teknik personelden proje hakkında bilgi alan Başkan Albayrak, proje ile Çerkezköy'de önemli bir hizmeti hayata geçirdiklerini belirterek yatırımın tüm vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

1'inci etabı 2018 yılında hizmete sunulan Kent Park'ın 2'nci etabı da büyük ölçüde tamamlandı. Önümüzdeki Mart ayı içerisinde Çerkezköy Kent Park 2'inci etap açılışı gerçekleştirilecek. 35 bin metrekare alana sahip Çerkezköy Kent Park 2'nci etabında kuru havuz, çocuk oyun alanları, açık hava gösteri alanları, kaykay pisti, spor sahaları, engelsiz temalı park alanı, koşu yolu, bisiklet yolu, restoran, kafe, satış büfeleri, köprü aydınlatması, kent mobilyaları ve WC yer alıyor.

"Çerkezköy Halkı Modern Bir Kültür Merkezine Kavuşacak"

Kent Park'ın ardından Çerkezköy ilçesinde bulunan ve yakın zamanda açılışı gerçekleştirilecek olan Çerkezköy Kültür Merkezini de ziyaret eden Başkan Kadir Albayrak, burada gelinen son durumu yerinde inceledi. Çerkezköy ilçesinde Büyükşehir Belediyesince önemli yatırımların hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Albayrak, "Önemli bir sosyal belediyecilik örneği göstererek ilçelerimize kültür merkezleri kazandırıyoruz. 11 ilçemizin de farklı ihtiyaçları var. Projelerimizi hazırlarken öncelikli olan ihtiyaçları belirleyip buna göre bir program hazırlıyoruz. Çerkezköy ilçemizde ihtiyaç duyulan Kültür Merkezini, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin olanaklarıyla inşa ettik. Çok yakın zamanda Çerkezköy halkı, modern bir kültür merkezine kavuşacak. Projenin halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Çerkezköy'e bağlı İstasyon Mahallesi'nde bulunan ve toplam 12 bin 674 metrekare inşaat alanına sahip Kültür Merkezi, bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kat olmak üzere toplan 4 kattan oluşuyor. Çerkezköy Kültür Merkezi bünyesinde, 735 kişilik konferans salonu, 200 araçlık açık otopark yeri, idari birimler, kafeterya, 9 sanat atölyesi, 238 kişilik tiyatro salonu, sergi salonu, 195 kişilik sinema salonu, fotoğrafçı, teknik kütüphane, 87 kişilik sinema salonu, büfe, çiçekçi, 5 derslik ve 4 sanat sınıfı yer alıyor.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.