TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
İstiklal Marşı'nın Kabulünün 98. Yıl Dönümü Kutlu Olsun
12/03/2019 09:35:47
İstiklal Marşı'nın Kabulünün 98. Yıl Dönümü Kutlu Olsun

İstiklal Marşımız, şanlı bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşı'nda yüce Türk milletinin tek bir vücut halinde ortaya koyduğu mücadelenin en güzel ifadesidir.

Özgürlük ve bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen milletimiz, Milli Mücadele döneminde yurdumuzu elimizden almak isteyen işgalci güçlere karşı birleşmiş, ortaya koydukları mücadele ruhu İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un mısralarında dile getirilmiştir.

Yüce Türk milletinin vatan sevgisi ve bağımsızlık ruhu, İstiklal Marşı'nın kabulü ile yurt geneline dalga dalga yayılmış, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin sarsılmaz iradesi, Milli Mücadelenin Büyük Komutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz dehası, cephedeki ordumuzun ve cephe arkasındaki yurttaşlarımızın kahramanlıklarıyla Kurtuluş Savaşı kazanılmıştır.

Kurtuluş Savaşı'nın en zor günlerinde yazılan İstiklal Marşı, aynı zamanda güzel yurdumuzun nasıl kurtarıldığını, özgürlük ve bağımsızlığımızın nasıl kazanıldığını Cumhuriyet nesillerine anlatan bir destandır.

Bizler Cumhuriyet nesilleri olarak tarih bilinci ve vatan sevgisi ile Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına sahip çıkıyor, İstiklal Marşımız Mehmet Akif Ersoy'un mısralara döktüğü bağımsızlık ruhunu yaşatıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 98. yıl dönümünde, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.