TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi Açılışı Gerçekleştirildi
14/03/2019 17:07:03
Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi Açılışı Gerçekleştirildi

Sosyal belediyeciliğin başarılı örneklerini sergileyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'ni düzenlenen açılış töreni ile vatandaşların hizmetine sundu.

Çerkezköy ilçesine bağlı İstasyon Mahallesi'nde gerçekleştirilen açılış törenine, Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdür Vekili Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, daire başkanları siyasi parti temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda ilk konuşmayı Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Bülent Doğan yaptı. Konuşmasında Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi hakkında teknik bilgiler paylaşan Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Doğan, "Çerkezköy ilçemize bağlı İstasyon Mahallemizde bulunan, toplam 12 bin 674 metrekare inşaat alanına sahip Kültür Merkezimiz, bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kat olmak üzere toplan 4 kattan oluşuyor. Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezimiz bünyesinde 735 kişilik konferans salonu, 200 araçlık açık otopark yeri, idari birimler, kafeterya, 9 sanat atölyesi, 238 kişilik tiyatro salonu, 260 kişilik nikâh salonu, sergi salonu, 195 kişilik sinema salonu, fotoğrafçı, teknik kütüphane,  büfe, çiçekçi, 5 derslik ve 4 sanat sınıfı yer alıyor" Çerkezköy ilçemizde kültür ve sanat etkinliklerinin düzenlenebilmesi amacıyla inşa ettiğimiz tesisimizin tüm vatandaşlara hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"Sizlere Vermiş Olduğumuz Sözleri Bir Bir Yerine Getiriyoruz"

Önemli bir yatırımın açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Bugün büyük bir gururu ve mutluluğu siz değerli Çerkezköylü hemşerilerimizle birlikte yaşıyoruz. Beş yıl önce göreve başlarken sizlere vermiş olduğumuz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Çerkezköylü vatandaşlarımızın önemli bir ihtiyacını gidermiş olacağız bu tesisle birlikte. Çerkezköy Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyemizle koordineli bir şekilde sizlere hizmet verdik. Kentimizde çok önemli yatırımları hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemlerde de hizmet ve yatırımlarımızla sizlerin yanında olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nin yapımında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum" diye konuştu.

 ""Atatürk Kültür Merkezi'nin Temelinde Aydınlık Fikirler Olacak"

Çerkezköy'e ve Çerkezköylülere hizmet etmeye devam edeceklerini söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, göreve geldikten sonra 4 tane kültür merkezinin temelini attık. Bunlardan biri de Çerkezköy Kültür Merkezidir. Tekirdağ, Türkiye'de nüfus artışı olarak ön sıralarda yer alıyor. Türkiye'nin en hızlı nüfus artışına sahip ikinci kentiyiz. En fazla göç alan ilçelerimizin başında da Çerkezköy, Çorlu ve Kapaklı geliyor. Bu ilçelerimiz,  Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlarımız ile kültür mozaiği haline geliyor. Kültür Merkezi'nin yapımına başlandığı günlerde Çerkezköy Belediye Başkanımız ile adının Atatürk Kültür Merkezi olması konusunda karar vermiştik. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kalbidir ve ebediyen atmaya devam edecektir. Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde hayata geçirilecek olan tüm kursların, eğitimlerin ve çalışmaların temelinde aydınlık fikirler, güzellikler, Türkiye'nin her bir bölgesinden gelen vatandaşlarımızın taşıdığı kültürler olacaktır. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana Tekirdağ'ın nüfusu 1 milyonu aştı. Yeni dönemde göreve geldiğimizde Çerkezköy'de ilk yapacağımız proje Bağlık Viyadüğü olacak. Bağlık Viyadüğünün yanı sıra Çerkezköy Tepe Kavşağı, Çerkezköy Altıyol Kavşağı genişletme çalışması,  Çerkezköy Modern Kapalı Katlı Otopark, Çerkezköy Meydan Altı Otopark, Çerkezköy Kavakdere Mesire Alanı, Çerkezköy Bilim Merkezi ve Gezegen Evi olacak.  11 ilçeye 11 öğrenci yurdu yapacağız" ifadelerinde bulundu.

Tekirdağ Milletvekilleri Kültür Merkezi Yatırımı Dolayısıyla Belediyeleri Kutladı

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, bu yatırımla birlikte Çerkezköylü vatandaşların önemli bir ihtiyacının karşılandığını ifade ederek tesisin yapımında emeği geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ve Çerkezköy Belediyesi'ne teşekkür etti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 11 ilçede yaptığı hizmetlerle kentin çehresinin olumlu yönde değiştiğini belirten Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, "Büyükşehir Belediyemiz ve 11 ilçe belediyemiz, vatandaş odaklı, sosyal belediyecilik anlayışıyla Tekirdağlılara 5 yıldır hizmet veriyor. Bu 5 yıl içeresinde Tekirdağ çok güzel hizmet ve yatırımlar aldı. Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi de bunlardan bir tanesi. Ben tesisimizin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Programda son konuşmayı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak gerçekleştirdi. Konuşmasında belediyeciliğin sadece yol ve kanalizasyon yapmaktan ibaret olmadığını dile getiren Milletvekili Öztrak, "Tekirdağ'da Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz, verimli bir hizmet dönemini geride bıraktı. Halkımız bu 5 yıllık süreçte önemli yatırımlar aldı. Belediyecilik sadece yol ve kanalizasyon yapmak değildir. Vatandaşlara sosyal anlamda da dokunmak gerekir. Bu tesis de sosyal belediyeciliğin önemli bir göstergesidir. Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nin yapımında emeği geçenleri kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışı büyük coşku eşliğinde protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Daha sonra katılımcılar açılışı gerçekleştirilen tesiste incelemelerde bulundu.  

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.