TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Ortaca Mahallesi'nde Atatürk Anıtı Açılışı Gerçekleşti
20/03/2019 13:22:35
Ortaca Mahallesi'nde Atatürk Anıtı Açılışı Gerçekleşti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilçesinin Ortaca Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'nın açılış töreni gerçekleşti.

Açılış Törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Behçet Atlı, Ortaca Mahalle Muhtarı Şaban Gökmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRACAK GÜÇ TARIMDIR"

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Her kırsal mahallemizin meydanına kazandırdığımız Atatürk Anıtı'nın bir tanesi daha Ortaca mahallemizde yapmış bulunuyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak şahsında, katkıları için tüm büyükşehir belediyesi çalışanlarına sevgilerimi sunuyorum. 1970'lerden itibaren ortaya çıkan ekonomik durumla birlikte köylerden vazgeçen ve tarımı desteklemeyen ülkeler büyük sıkıntı çekiyor. O ülkelerden biri de Türkiye. 1970'lerde kendi kendini besleyen 7 ülkeden biri olan Türkiye, bugün birçok tarım ürününü ithal eder hale geldi. Çiftçinin kazanamadığı ve tarımın var olmadığı yerlerde diğer sektörler de bundan olumsuz etkileniyor. Tarımı yeniden ayağa kaldıracak politikalar üretmek lazım. Bunun için de gençlerin çiftçilik yapması ve köy lazım. Türkiye'yi ayağa kaldıracak güç tarımdır. Biz, Atatürk Anıt'larını köyden vazgeçmediğimizi, tarımsal kalkınmanın ekonomik kalkınmanın temeli olduğunu göstermek ve köyden kente göçün değil, kentten köye göçün olması gerektiğini düşündüğümüz için yapıyoruz." dedi.

"ATATÜRK SEVGİSİ TÜRKİYE'NİN ORTAK DEĞERİDİR"

Ekrem Eşkinat'ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise; Ortaca Mahallesi'nde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, Tekirdağ'ın kırsal mahallelerinde tarıma yönelik yapmış olduğumuz projeler, diğer büyükşehirler için de örnek teşkil edecek projelerdir. Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşlarımızın ortak değerleri vardır. Bunlar bütünlüğümüz ve Atatürk'e olan sevgimizdir. Bugün burada gururla açtığımız Atatürk Anıtı'nın çok büyük manevi değeri var. Ata'mızı rahmet ve özlemle anıyorum." İfadelerini kullandı.

Ortaca Mahallesi Atatürk Anıtı Açılışı, yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilmesi ile son buldu.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.