TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Tekirdağ'da 19 Mayıs'ın 100. Yıl Coşkusu Yaşandı
19/05/2019 15:16:19
Tekirdağ'da 19 Mayıs'ın 100. Yıl Coşkusu Yaşandı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı Milli Mücadelenin 100. Yıl dönümü, Tekirdağ'da düzenlenen tören ile kutlandı.

Süleymanpaşa ilçesindeki Amfi Tiyatroda gerçekleşen gösterilere, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Çiğdem Koncagül ve Mustafa Yel, Garnizon Komutanı Tank. Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, il protokolü ile STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'a Tekirdağ gençliği adına Türk Bayrağı'nın sunulması ile başlayan kutlama töreninde, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende ayrıca Vali Aziz Yıldırım tarafından Uluslararası Turnuvalarda dereceye giren sporculara Onur Belgesi verildi.

19 Mayıs'ın 100.Yıl coşkusunun her an hissedildiği kutlama töreni, Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan jimnastik, judo, karate, kata gösterileri ile son buldu.  

Tören sonunda açıklama yapan Başkan Kadir Albayrak, "Biz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün bize armağan ettiği güzel ülkemize sahip çıkacak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum," dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.