TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Çorlu Tren Kazasında Yitirdiğimiz Vatandaşlarımızı Anıyoruz
07/07/2019 14:33:32
Çorlu Tren Kazasında Yitirdiğimiz Vatandaşlarımızı Anıyoruz

8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen, 25 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği ve 317 yurttaşımızın yaralandığı Çorlu Tren Kazası, milletimizi yasa boğmuştur.

Tüm dünyada en güvenli yolculuk türü olan tren yolculuğunu tercih eden vatandaşlarımız, binmiş oldukları Uzunköprü - Halkalı treninin, Çorlu ilçemizin sınırları içerisinde raylardan çıkması sonucunda elim bir kazaya uğramışlardır.

Kazanın, demiryolu altındaki toprak menfezin yağışlar nedeniyle kayması sonucu vagonların raylardan çıkmasıyla meydana geldiği anlaşılmıştır. 25 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği ve 317 vatandaşımızın yaralandığı Çorlu Tren Kazası, Cumhuriyet'imizin temel kalkınma hamlelerinden biri olan demiryollarının ihmal edildiğini açık bir şekilde ortaya koymaktadır.

Tren Kazasının ardından Sarılar Mahallesi ve Çorlulu vatandaşlarımız yardıma koşmuş, Büyükşehir Belediyemiz de dâhil olmak üzere tüm kurumlarımız gerekli müdahale ve çalışmaları yapmıştır. Zor zamanlarda ve kara günde birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden halkımız, Çorlu Tren Kazasından sonra büyük bir duyarlılık göstermiştir.

Bununla beraber olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma ve yargılamaların ağır ilerlemesi ve bu konuda yaşanan aksaklıklar ne yazık ki kamu vicdanını yaralamaktadır. Yargılamaların adil yapılması, yargıya olan güvenin sağlanması açısından da son derece önemlidir.

Aynı acıların bir daha yaşanmaması için ülkemizin demiryolu politikası gözden geçirilmeli, ülkemizin dört bir yanındaki demiryolu hatları güvenli ve işler hale getirilmelidir.

İnsan odaklı bir anlayışla halkımıza her alanda en iyi hizmeti verme ilkesiyle hareket eden kurumumuz, Çorlu Tren Kazasında yaşamını yitiren vatandaşlarımızın ailelerinin ve kazadan yaralı olarak kurtulan vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecektir.

Halkımız artık ihmalden kaynaklanan kazalarda can vermek istemiyor. Sağlık, mutluluk, huzur ve güven içerisinde yaşamak hepimizin hakkıdır. Ülke olarak yaşadığımız acılardan ders çıkartarak herkesin refah içerisinde yaşayacağı adil bir dünya kurmalı ve gelecek nesillere güzel bir miras bırakmalıyız.

Çorlu Tren Kazasının üzerinden 1 yıl geçti; acımız ilk günkü gibi taze, yasımız büyük.

Bu duygu ve düşüncelerle Çorlu Tren Kazasında yaşamını yitiren vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, kazadan yaralı olarak kurtulan vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür ve acılı ailelerimize sabır diliyorum.

Kadir ALBAYRAK
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.