TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Lozan Antlaşması'nın 96. Yıl Dönümü Kutlu Olsun
24/07/2019 13:43:27
Lozan Antlaşması'nın 96. Yıl Dönümü Kutlu Olsun

24 Temmuz, özgür, bağımsız ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş senedi olan Lozan Antlaşması'nın imzalanışının yıl dönümüdür.

1. Dünya Savaşı sonrasında İtilaf Devletleri tarafından işgal edilen Anadolu ve Trakya toprakları, Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı'nda kurtarılmıştır. Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nden sonra başlatılan Lozan Konferansı'na, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin temsilcisi olarak katılan İsmet İnönü, diplomasi alanındaki dehasıyla tam bağımsızlık ilkesinden taviz vermemiş ve milletimizin çıkarlarını en iyi şekilde savunmuştur. 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı siyaset ve diplomasi alanında büyük bir zaferdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Lozan Antlaşması'nın imzalanışının 96. yıl dönümünü kutluyor, başta Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.