TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Tekirdağ İklim Değişikliği ile Mücadele Konulu Seminere Ev Sahipliği Yapıyor
27/08/2019 13:37:57
Tekirdağ İklim Değişikliği ile Mücadele Konulu Seminere Ev Sahipliği Yapıyor

Doğaya ve çevreye saygılı bir yönetim anlayışı benimseyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanan "İklim Değişikliği ile Mücadele" projesi kapsamında düzenlenen seminere ev sahipliği yapıyor.

Süleymanpaşa ilçesinde faaliyet gösteren bir otelde 27-28-29 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen seminere, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkan Vekili Serap Uluç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri, Çevre ve Şehircilik Tekirdağ İl Müdürlüğü yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.

Seminer kapsamında kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetim temsilcileri, kalkınma ajansları, üniversiteler ile çevre ve iklim değişikliği konularında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına yönelik eğitim ihtiyaç analizleri yapılarak eğitim programlarının geliştirilmesi öngörülüyor. Bu çerçevede düzenlenecek olan eğitim seminerleri, Tekirdağ hariç 19 ilde daha düzenlenecek.

3 gün sürecek olan eğitim seminerinde 27 Ağustos tarihinde; İklim Projesinin Tanıtımı, İklim Değişikliğinin Ekolojik Sistemlerdeki Yeri, Türkiyenin İklim Değişikliği ile Mücadele Unsurları, Uluslararası Boyutu ile Yasal ve Kurumsal Yapısı ele alındı.

28 Ağustos tarihinde; Enerji Politikalarının İklim Değişikliği ile Mücadeledeki Yeri, İklim Mücadelesinde Ekonomik, Sosyal ve Ekolojik Adalet konuları görüşülecek.

29 Ağustos tarihinde ise; İklim Değişikliği ve Türkiye Tarımı Etkileşimi ile İklim Değişikliğinin İnsan Sağlığına etkileri konuları masaya yatırılacak. Eğitim Semineri, yapılacak değerlendirmeler ve karşılıklı görüş alışverişlerinin ardından sona erecek.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.