Başkan Kadir Albayrak'tan Estergon Kalesi'ne Ziyaret
21/08/2019 16:55:56
Başkan Kadir Albayrak'tan Estergon Kalesi'ne Ziyaret

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, davet üzerine Macaristan'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Türk tarihi bakımından büyük önem taşıyan Estergon Kalesini ziyaret etti.

Başkan Kadir Albayrak'ın Estergon Kalesi'ne gerçekleştirdiği ziyarette Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Behçet Atlı da yer aldı.

Başkan Kadir Albayrak Estergon Kalesi ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, Türk-Macar dostluğuna dikkat çekerek, bu dostluğun tarihsel bir geçmişi olduğunu, bu geçmişin de Macaristan'ın birçok noktasındaki eserler sayesinde görülebildiğini belirtti.