TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
19 Eylül Gaziler Günü Kutlu Olsun
19/09/2019 08:37:38
19 Eylül Gaziler Günü Kutlu Olsun

Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Gazi" unvanı verildiği tarih olan 19 Eylül, Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

Gazilik kavramı Türk örf ve geleneğinde manevi anlamda erişilebilecek en yüksek unvanlardan biridir. Yüce milletimiz gaziliğe öylesine önemli bir anlam atfetmiştir ki, yaşadığımız topraklarda kurulan iki büyük Türk devleti olan Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucuları; I. Osman ve Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazi" unvanı vermiştir.

Türk milletinin varoluş mücadelesi verdiği milli mücadele  yıllarında Sakarya Meydan Muharebesi'nde, Yunan ordusu ağır bir yenilgiye uğratılmış ve elde edilen bu zaferden dolayı Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Millet Meclisi tarafından "Mareşal" ve "Gazi" unvanları verilmiştir.

Kahraman Mehmetçiğimiz, Cumhuriyet döneminde de vatanımız uğrunda mücadele etmeye devam etmiştir. Bizler bugün barış ve huzur içerisinde yaşayabiliyorsak, bunu şehit ve gazilerimizin verdiği mücadeleye borçluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Eylül Gaziler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluk diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.