Başkan Kadir Albayrak'ın Hayvanları Koruma Günü Mesajı
04/10/2019 10:09:36
Başkan Kadir Albayrak'ın Hayvanları Koruma Günü Mesajı

4 Ekim günü, hayvan türlerinin yok olma tehdidine dikkat çekmek ve insanların hayvan sevgisini geliştirmek amacıyla 1931 yılından bu yana "Dünya Hayvanları Koruma Günü olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.

Tüm canlıların doğanın bir parçası olduğunun bilinciyle hayvanların yaşam hakkına saygı göstermemiz, onları ve yaşam alanlarını korumamız gerekiyor. Doğadaki sevimli dostlarımız olan hayvanları sevmek ve korumak, içimizdeki yardımlaşma ve merhamet duygularını zenginleştirir.

Bu düşüncelerle 4 Ekim Hayvanları Koruma gününü kutluyor, doğayı paylaştığımız sevimli dostlarımızın yaşamlarına yönelik her türlü tehdidin ortadan kalktığı güzel bir dünya diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı