TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediyesi'den Çocuklara Yerel Demokrasi Eğitimi
14/10/2019 11:06:29
Büyükşehir Belediyesi'den Çocuklara Yerel Demokrasi Eğitimi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, "Çocuklar Yerel Demokrasiye Nasıl Yön Veriyor?" sloganı ile Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TRAKYAKENT iş birliğiyle çocuklara yönelik Yazarlık Atölyesi çalışması gerçekleştirdi.

7-11 Ekim tarihleri arasında Süleymanpaşa ilçesindeki Neşe Alten Anaokulu, Zafer Korkma İlkokulu, Yahya Kemal Beyatlı Anaokulu, Nurettin Ekmekçioğlu İlkokulu ve Cafer Tayyar İlkokulu'nda gerçekleştirilen atölyelerde geleceğin mimarı olan çocuklara yönelik insan hakları ve yerel demokrasi konularında bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Çocuklar, program kapsamında ayrıca, yaşam, sağlık, temizlik, beslenme ve eğitim hakkı konularında Uzman Eğitimci - Yazar Filiz Çavuş ile birlikte şiirler yazdılar. Çocuklara böylece hem keyifli zaman geçirme hem de yaratıcılık ve hayal güçlerini kullanma imkânı sunulmuş oldu.

"ÇOCUĞA YAPILAN YATIRIM GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR"

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında düzenlenen programla ilgili olarak bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak "Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan güzel Tekirdağımızda, geleceğimizin büyükleri olan ve güzel yurdumuzu emanet edeceğimiz çocuklarımıza yönelik etkinlikler düzenledik. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak çocuğa yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunun bilinci ile hareket ediyoruz. Çocuklarımıza, küçük yaşlarda kazandıracağımız insan hakları ve demokrasi kavramları ile gelecekte daha adil ve mutlu bir toplumda yaşamamanın tohumlarını atmış olacağız. Ben, bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Nedir?

Yerel demokrasi bilincinin güçlendirilmesi, insan haklarının önemine dikkat çekilmesi ve vatandaşların yerel gündeme olan duyarlılığının artırılması gibi önemli bir misyonu olan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası, 15 Ekim 1985 tarihinde imzalanan Avrupa Yerel Yönetim Özerklik Şartı'nı hatırlatmak amacıyla her sene aynı hafta içerisinde gerçekleştirilen bir etkinlikler bütünüdür.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.