TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Tekirdağ Dünya Kadın Çiftçiler Günü Şenliğine Ev Sahipliği Yaptı
19/10/2019 15:59:58
Tekirdağ Dünya Kadın Çiftçiler Günü Şenliğine Ev Sahipliği Yaptı

Tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'deki diğer büyükşehir belediyelerine örnek olacak projelere imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği ile birlikte Dünya Kadın Çiftçiler Günü Şenliği düzenledi.

Süleymanpaşa ilçesindeki Perşembe Pazarı yerinde düzenlenen şenliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili İsa Karadağ,  Önder Çiftçi Kadın Kolları Derneği Başkanı Bahar Yarapsanlı, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

"KADIN ÇİFTÇİLERİMİZE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI"

Şenliğin açılış konuşması Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından gerçekleştirildi. Başkan Albayrak konuşmasında tarım ve hayvancılığın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin beş vizyonu arasında yer aldığını belirterek, "Hayatın her alanında var olan kadınlarımız, tarım faaliyetlerinde önemli bir yere sahiptir. Günümüz itibariyle tarım sektöründe çalışan emekçilerimizin yarıya yakını kadınlardan oluşuyor. Özellikle kırsal kesimdeki kadınlarımız evdeki işlerinin yanı sıra tarlada, bahçede, ahırda ve ağılda da çalışıyor. Kadın çiftçilerimizin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi sosyal adaletin sağlanması açısından bir gerekliliktir. Tarım alanında yenilik yapılırken kadın çiftçilerimizin eğitimine de önem verilmelidir. Ülkemizde çocuklarımız ve gençlerimizden sonra eğitime en çok ihtiyacı olan kesim kadın çiftçilerimizdir. Çünkü bir kadın çiftçiyi eğitmek demek, tarım sektöründe çalışacak gelecek nesilleri de etkilemek demektir. Aynı şekilde kadın çiftçilerimizin gerekli imkân ve kaynaklara ulaşması konusunda fırsat eşitliği sağlanmalıdır. Kadınlarımız ekonomik ve sosyal alanda güçlendirildiğinde, ekonomik büyüme, sosyal gelişme ve sürdürülebilir kalkınmada gerçekleştirilmiş olacaktır. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak tarım alanında yaşanan sorunları biliyor, göreve geldiğimizden beri çiftçilerimize destek veriyoruz. 2014 yılında Tarımsal Hizmetler Dairesini kurarak, il genelinde kırsal kalkınmaya yönelik dev bir hamle başlattık. Geride bıraktığımız beş buçuk yıl içerisinde Türkiye'de örnek alan projeler gerçekleştirdik. Ekmeğini topraktan çıkaran, emek ve alın teriyle ülke ekonomisi için katma değer ortaya koyan çiftçilerimize yönelik desteğimiz bundan sonra da devam edecek." dedi.

"BEREKETLİ BOL KAZANÇLI BİR YIL DİLİYORUM"

Konuşmasına Dünya Kadın Çiftçiler Günü etkinliğini toprağı emek ve sevgi ile bereketlendiren kadın çiftçilere destek vermek amacıyla düzenlediklerinin altını çizerek devam eden Başkan Albayrak, Kadın çiftçilerimiz büyük özenle yetiştirdikleri ve ürettikleri ürünlerini, Kadın Üretici Pazarında kazanca dönüştürme imkânı bulacaklar. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadın çiftçilerimizin,  Kadın Çiftçiler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, bereketli ve bol kazançlı bir yıl diliyorum." ifadelerini kullandı.

KADINLAR TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Dünya Kadın Çiftçiler Günü Şenliği, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan ve Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği Başkanı Bahar Yarapsanlı'ın da gerçekleştirdiği konuşmaların ardından Türkiye'nin farklı bölgelerinden şenliğe katılan girişimci kadınların söyleşisi ile devam etti. Hacı Aslan'ın moderatörlüğünde Isparta SS Lavanta Kokulu Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Rabia Akdemir, Dost Doğal Tarım Sağlıklı Toplum Derneği Başkanı Nihal Küpeli ve Bilecik ili Kurşunlu Köyünü turizme açan Bedriye Berber Engin tarafından gerçekleştirilen söyleşilerde kadınlar birbirlerine tecrübe aktarımında bulunup yapılabilecek ortak projeler hakkında konuştu. Kadın Girişimciler Söyleşinin ardından Uzman Klinik Psikolog Yasemin Kıldıran bir sunum gerçekleştirdi. Dünya Kadın Çiftçiler Günü etkinliği, yapılan konuşmaların ardından Kadın Üretim Pazarı Standlarının gezilmesi ile son buldu. 

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.