TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Trakya Bölgesi'nin İlk Trafik Eğitim Parkı Çorlu İlçesinde Açıldı
06/11/2019 13:28:53
Trakya Bölgesi'nin İlk Trafik Eğitim Parkı Çorlu İlçesinde Açıldı

Trafik güvenliğine büyük önem veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, geleceğin bilinçli yaya ve sürücülerinin yetiştirilebilmesi amacıyla Trakya Bölgesi'nde de bir ilk olan Çorlu Trafik Eğitim Parkı Projesini hayata geçirdi.

Açılış töreninde ilk konuşmayı Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral yaptı. Konuşmasında Çorlu Trafik Eğitim Parkı Projesi'nin önemine dikkat çeken Eral, proje hakkında teknik bilgiler vererek yatırımın tüm vatandaşlara hayırlı olmasını temenni etti.

Gelecek nesillerin sağlıklı birer yaya ve sürücü olabilmeleri açısından Çorlu Trafik Eğitim Parkı Projesi'nin büyük önem teşkil ettiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, proje dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

"Çorlu Trafik Eğitim Parkı Projesi, Geleceğe Yapılmış Önemli Bir Yatırımdır"

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise Çorlu'nun günden güne hem fiziki hem de beşeri olarak büyüdüğünü belirterek, "Çorlu'muzun günden güne nüfusu artıyor. Çorlu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak halkımıza kaliteli hizmet götürmeyi ilke edindik. Bu proje de gelecek nesillerde trafik bilinci oluşması noktasında büyük faydası olacak. Çorlu Trafik Eğitim Parkı Projesi, geleceğe yapılmış önemli bir yatırımdır. Yatırımda emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

"Projemiz Öğrencilerimizde Trafik Bilinci Oluşturacak"

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Günlük yaşamımızın her aşamasında ulaşım halinde ve trafik ile iç içe olmamız trafik güvenliği kavramını gündeme getirmiştir. Ulaşımda ölüm, yaralanma, sakat kalma, maddi kayıplar ve bunların psikolojik ve sosyal etkileri trafik güvenliğinin ne denli önemli olduğunu açık bir şekilde göstermektedir. Trafik kazalarının çok büyük bir bölümü sürücü hatalarından kaynaklanmaktadır. Trafik kazalarının sebep olduğu can ve mal kayıplarının önüne geçilebilmesi için sürücülerimize ve yayalarımıza iyi bir trafik eğitimi verilmelidir. Geleceğin bilinçli sürücüleri ve yayalarının yetiştirilebilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Trafik Eğitim Parkı projemizi hayata geçirdik. Minyatür bir şehir görünümünde olan Trafik Eğitim Parkı'nda öğrencilerimize teorik ve uygulamalı olarak eğitim vereceğiz. İnanıyoruz ki, burada eğitim alan öğrencilerimiz gelecekte bilinçli sürücü ve yayalar haline geleceklerdir. En büyük temennimiz trafik kazalarından kaynaklanan her türlü kaybın sona ermesidir. Çorlu ilçemizde geleceğe yönelik böyle bir projeyi hayata geçiriyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi olarak, Çorlu ilçemizde hizmet ve yatırımlarımız devam ediyor. Çorlu Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaatımız hızla yükseliyor. Yine Çorlu ilçemizde trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nün iş birliğiyle Emlak Konutları Kavşağı Projesini hayata geçiriyoruz. Emlak Konutları'ndan Çevre Yolu'na Edirne ve İstanbul yönünde bağlantıları yapacağımız bu proje sayesinde bölge trafiğinde büyük rahatlama yaşanacak. Çorlu ilçemizde ulaşım ve trafik alanında yaptığımız çalışmalar bundan sonra da devam edecek. Bu süreçte Çorlu Belediyemizle uyumlu ve iş birliği içerisinde çalışıyor olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle, Çorlu Trafik Eğitim Parkı'nın halkımıza hayırlı olmasını diliyor, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Programdaki son konuşmayı Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım gerçekleştirdi. Konuşmasında trafik bilincinin önemine değinen Vali Yıldırım, nüfus artışının trafik güvenliğini daha önemli bir konu haline getirdiğini söyledi. Projenin gelecek nesillerde trafik bilinci oluşturulması adına gerekli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Vali Yıldırım, proje için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a ve yatırımda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, tesiste incelemelerde bulundu ve teknik personelden proje hakkında bilgi aldı. Ardından öğrencilere hem teorik hem de uygulamalı olarak temel trafik eğitimi verildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu ilçesine bağlı Hatip Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, protokol üyeleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.