TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Avrupa Birliği Hibe Programları ve Belediyeler Toplantısı Gerçekleşti
06/11/2019 17:24:54
Avrupa Birliği Hibe Programları ve Belediyeler Toplantısı Gerçekleşti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından Avrupa Birliği Hibe Programları ve Belediyeler Toplantısı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Atabey Baytöre ve Dr. Kaan Gaytancıoğlu, TESKİ Genel Müdür Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları  ve daire başkanları katıldı.

İki kısım halinde gerçekleşen sunumun ilk kısmı Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Şube Müdürü Sedat Akbıyık tarafından gerçekleştirildi. Sunumunu beş ana başlık altında anlatan Akbıyık, Dış İlişkiler, Proje Finans Kaynakları, Alternatif Yöntemler ve AB Programları Hibe Fonları konularında katılımcılara bilgi verdi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ SORUNU VE MÜCADELE ALANLARI

Avrupa Birliği Hibe Programları ve Belediyeler sunumunun ikinci kısmında ise Demir Enerji Kurucu Ortaklarının yaptığı sunumda iklim değişikliği konusuna dikkat çekildi ve İklim Değişikliğinin Türkiye'ye Etkileri ile Yerel Yönetimlerde İklim Dostu Dönüşüm konularının dünyadaki örnekleri ile ele alındı.  Sunumda ayrıca diğer büyükşehir belediyelerinin yürüttüğü örnek projeler hakkında bilgi verildi.

Toplantı, sunumların ardından iklim değişikliği ve sürdürülebilir eylem planları hakkında tematik çalıştay yapılması kararının alınması ile son buldu.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.