TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak'tan Türk-Macar Kültür Evi'ne Ziyaret
09/11/2019 12:19:09
Başkan Albayrak'tan Türk-Macar Kültür Evi'ne Ziyaret

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından Miras Atölyesi 1. Etap Projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan Türk-Macar Kültür Evi'ni ziyaret etti.

Başkan Kadir Albayrak, burada Tekirdağ Türk - Macar Kültür Derneği Başkanı Güneş Gürseler, Macar Milli Müzesi Eski Genel Müdürü Laszlo Csorba ve Macar Kültür Merkezi Müdürü Gabor Fodor ile bir araya geldi.

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Türk-Macar Kültür Evi'ni beraberindeki heyet ile birlikte inceleyen Başkan Kadir Albayrak, Macar Devlet Televizyonuna Türk-Macar Kültür Evi ve iki milletin kardeşliği hakkında bir röportaj verdi.

"Kültürel Mirasımız Gelecek Nesillere Kazandırılacak"

Başkan Kadir Albayrak, röportajında Tekirdağ'ın Türk-Macar kardeşliği açısından çok önemli bir kent olduğunu belirterek, "İçinde yaşadığımız toprakları değerli kılan sadece havası, doğası, kültürü ve sanatı değil, içinde barındırdığı farklı renklerdeki kültürleridir. Bu güzelliklerden fazlası ile nasibini almış şanslı illerimizden biri de Tekirdağ'ımızdır. Daha ilkokul yıllarında her çocuğun kafasında yer eden Tekirdağ bilgileri arasında her zaman Prens Rakoczi olmuştur. 1717'de III. Ahmet'in daveti ile Osmanlı topraklarına gelen ve Tekirdağ'a yerleşen II. Ferenc Rakoczi günümüzde bile artık bizden biri haline gelmiştir.  Prens Rakoczi aslında yalnız değildir.  Beraberinde birlikte savaştıkları kader arkadaşları da vardır. Tam da içinde bulunduğumuz bu sokak aslında ismini burada yaşayan Macar dostlarımızdan almıştır. Göreve geldiğimiz ilk günden beri en çok önem verdiğimiz konulardan biri yok olmaya yüz tutmuş kültür varlıklarımızı yeniden hayata kazandırmak olmuştur. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kültürel mirasımızın gelecek nesillere kazandırılması adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.