TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak MÜSİAD Milli Üretim Üssü TEKMÜSKOOP Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Temel Atma Törenine Katıldı
09/11/2019 15:24:45
Başkan Albayrak MÜSİAD Milli Üretim Üssü TEKMÜSKOOP Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Temel Atma Törenine Katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Milli Üretim Üssü TEKMÜSKOOP Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Temel Atma Törenine katıldı.

Ergene ilçesine bağlı Velimeşe Mahallesi'nde düzenlenen temel atma töreni, Kuran tilaveti ve MÜSİAD'ın kuruluşundan bu yana ülke genelinde hayata geçirdiği yatırım ve projelerin anlatıldığı görsel sunu gösterimi ile başladı. Daha sonra protokol üyeleri katılımcılara hitaben açılış konuşmaları gerçekleştirdi.

"Tekirdağ Sanayi Üretiminde Türkiye'nin Önde Gelen Kentleri Arasında"

Programda bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bilindiği gibi Tekirdağ sanayi üretiminde Türkiye'nin önde gelen kentleri arasında yer alıyor. İlimizdeki sanayi üretiminde Ergene ilçemizin önemli bir yeri var. Buradaki sanayi tesislerimiz yerli imkânlarla üretim yapıyor, ihracat yapıyor, vergi veriyor ve istihdam sağlıyor. Ergene ilçemizde yeni bir orta ölçekli sanayi sitesi kurulması ilimiz için olduğu kadar ülkemiz için de önemli ve anlamlıdır. Ekonomide daralmanın yaşandığı, şirketlerin küçülmeye gittiği, işsizliğin arttığı böyle bir dönemde sanayi yatırımlarının yapılıyor olması sevindirici ve umut vericidir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıl sanayi envanterini hazırladık ve dağıtımını gerçekleştirdik. Yurtdışındaki programlarımızda kentimizi tanıttık ve özellikle de sanayi yatırımları konusunda Tekirdağ'ın ne denli büyük bir potansiyeli olduğunu anlattık. Ülkemiz ve halkımız için katma değer ortaya koyacak her türlü hizmete bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazırız. Yarın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü. Sonrasında 13 Kasım güzel Tekirdağ'ımızın Kurtuluş Bayramı. Bu her iki günümüzü de milli şuur bilinciyle anmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, temelini attığımız TEKMÜSKOOP Orta Ölçekli Sanayi Sitesi'nin güzel Tekirdağ'ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, bu yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Protokol üyelerinin açılış konuşmalarının ardından Müsiad Milli Üretim Üssü TEKMÜSKOOP Orta Ölçekli Sanayi Sitesinin temel atma töreni katılımcılar tarafından butona basılarak gerçekleştirildi. Daha sonra protokol üyeleri temel atımı gerçekleştirilen tesisi gezerek incelemelerde bulundu.

Velimeşe Mahallesi'nde düzenlenen temel atma töreninde, Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, davetliler ve vatandaşlar yer aldı.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.