TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Vefatının 81. Yılında Saygı ve Özlemle Anıldı
10/11/2019 10:48:19
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Vefatının 81. Yılında Saygı ve Özlemle Anıldı

Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da da sevgi, özlem ve saygıyla anıldı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamındaki progtam Tarihi Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunma törenine, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Enez Kaplan ve Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı Tank Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenk sunumunun ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde siren sesleri eşliğinde saygı duruşu gerçekleştirildi. Daha sonra İstiklal Marşı'nın okunmasıyla Atatürk Anıtı'ndaki tören sona erdi.

Çelenk sunma töreninin ardından Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde anma programı gerçekleştirildi. Anma töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı etkinlikte, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencileri Atatürk konulu tiyatral gösteri düzenledi. Anma programında zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. Anma programı, il genelinde şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.   

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.