TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediyesi Personelinden Çorlu Belediyesi Çalışanlarına Deprem Eğitimi
26/11/2019 09:08:35
Büyükşehir Belediyesi Personelinden Çorlu Belediyesi Çalışanlarına Deprem Eğitimi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı personeli, Çorlu Belediyesi çalışanlarına yönelik "Temel Afet Bilinci" ve "Deprem Simülasyon Tırı" eğitimi verdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü arasında imzalanan danışmanlık ve eğitim protokolü kapsamında "Temel Afet Bilinci" sertifika programına katılım göstererek eğitmen olmaya hak kazanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı personeli tarafından, 18-22 Kasım tarihleri arasında Çorlu Belediyesi çalışanlarına yönelik eğitim ve farkındalık faaliyetleri düzenlendi.

Marmara Bölgesinde gerçekleşmesi muhtemel afetler öncesinde alınabilecek tedbirleri, afet esnasında ve sonrasında dikkat edilmesi gereken temel hususları hatırlatmak ve afetler konusunda toplumsal farkındalığı artırmak adına, yaklaşık 700 personelin katılımıyla düzenlenen eğitimler tamamlandı. Eğitim sunumlarında anlatılan teorik çalışmaları bir de Deprem Simülasyon Tırı ile uygulamalı bir şekilde tecrübe eden Çorlu Belediyesi çalışanları, afetlere yönelik farkındalık konusunda önemli tecrübeler edindi.

Kamu kurumlarından ve vatandaşlardan gelecek talepler doğrultusunda, "Temel Afet Bilinci" ve "Deprem Simülasyon Tırı" eğitimleri önümüzdeki süreçte de devam edecek.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.