TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Türk-Macar Kültür Evi'nin Açılış Töreni Gerçekleşti
27/11/2019 14:43:39
Türk-Macar Kültür Evi'nin Açılış Töreni Gerçekleşti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü tarafındanTekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Ertuğrul Mahallesi, 318 Ada, 10 Parselde bulunan, Miras Atölyesi 1. Etap Projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan Türk-Macar Kültür Evi'nin açılışı yapıldı. 

Seminer ile başlayan Türk-Macar Kültür Evi'nin açılış töreni, Ender Arat tarafından hazırlanan "Türklere Güvendiler" isimli belgesel gösterim ile devam etti. Seminerde Istvan Szabo ve Dr Eva Kincses-Nagy Macarlar için Tekirdağ'ın önemini anlatan konuşma gerçekleştirdiler. Her iki isim de gerçekleştirdikleri konuşmada Türkler ve Macarlar arasındaki tarihi bağlardan ve kopmaz dostluktan söz etti.

"TÜRK-MACAR KÜLTÜR EVİ 2019'A DEĞER KATACAK"

Başkan Albayrak ayrıca Miras Atöyesi projesi kapsamında birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Ancak bugün açılışını yapacağımız bu yapı sadece bir restorasyon projesi değildir. Ona özel değerini veren yıllar önce Kont Csaky'nin içinde yaşamış olmasıdır. Gerek bu hatırayı yaşatmak gerekse de temelleri yüzyıllar öncesinde atılan saygıdeğer dostluğa güç kazandırmak amacıyla yapıya Türk-Macar Kültür Evi fonksiyonu verilmiştir. Macaristan Parlamentosu tarafından ilan edilen  "Rakoczi Yılı"nın ve bugün açılışını yapacağımız Türk-Macar Kültür Evinin 2019'a çok ayrı bir değer katacağına inanıyor, emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara ayrı ayrı teşekkür ediyor ve değerli Atatürk'ün de dediği gibi kardeş Macar milletine yeniden hoşgeldiniz diyorum" ifadelerini kullandı. Başkan Albayrak sözlerine Tekirdağ ve Rakoczi'yi Macaristan Parlamentosunda anlatmak istediğini de ekledi.Başkan Albayrak'ın bu sözleri katılımcılardan büyük alkış aldı.

Törende, yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilmesi ile Türk-Macar Kültür Evi hizmete açıldı.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.