Doğanca (Muhacir) Evi AçılışTöreni Gerçekleştirildi
27/11/2019 14:08:57
Doğanca (Muhacir) Evi AçılışTöreni Gerçekleştirildi

Günümüze ulaşan kültür varlıklarını restore ederek bugüne ve yarınlara kazandırmayı amaçlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü tarafından Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, 141 Ada, 1 Parseldeki Tescilli Taşınmazın Restorasyon Yapım İşi tamamlanmış olup, 26.02.2019 tarihinde Muhacir Evi olarak hizmete açılmıştır.

Restorasyonu Biten Bina Kent Müzesi Olarak Hizmet Verecek

Ağustos 2018 itibariyle restorasyonu biten Doğanca Evi'nin bahçesindeki peyzaj çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte açılışı gerçekleştirildi. Tarihi yapı, kent müzesi olarak vatandaşlara hizmet verecektir.