TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Kadir Albayrak'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
03/12/2019 08:09:30
Başkan Kadir Albayrak'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kadir Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak açısından önemli bir gündür.

Engellilik, sadece engellileri ve onların ailelerini ilgilendiren bir sağlık problemi değil, toplumsal yönüyle tüm insanlığı ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur. Tüm sağlıklı insanların birer engelli adayı olduklarının bilinciyle engellilerimizin önündeki her türlü engel kaldırılmalıdır.

Devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşlarımızın gayretleriyle engellilerimizin sorunlarının çözümü konusunda büyük ilerleme sağlanmıştır. Bununla beraber pek çok alanda engellilere yönelik çözüm odaklı çalışmalar yapılması gerekmektedir.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılmalarını ve daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmelerini sağlamak amacıyla sosyal projeler hayata geçirdik. Engelli bireylerimizin günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli ortadan kaldırmak ve destek sağlamak için yaptığımız çalışmalar bundan sonra da devam edecek.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününün toplumsal duyarlılığımızı güçlendirmesi ümidiyle, tüm engellilerimize sağlıklı, mutlu ve engelsiz bir yaşam diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.