TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
İzmirliler Tekirdağ'ın Yerel Lezzetleri İle Buluştu
24/12/2019 22:10:44
İzmirliler Tekirdağ'ın Yerel Lezzetleri İle Buluştu

İzmir'de gerçekleşen "Lezzetli Kış Şöleni"nde katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ'ın yerel lezzetlerinden oluşan standı ile İzmirlilerin ilgi odağı oldu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de ilk kez bu yıl hayata geçirilen "Lezzetli Kış Şöleni"ne katılarak, Tekirdağ'ın yerel lezzetlerinden olan üzüm suyu, pancar pekmezi, tarhana, kuskus, peynir, erişte, bulama ve manda sucuğu gibi Tekirdağ'a özgü lezzetler, İzmir halkının beğenisine sundu. Kırsal Turizmi Kalkındırma projesi ve küçük üreticilerin desteklenmesi amacıyla açılan stant, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar, Tekirdağ'ın geleneksel ürünleri ile tanışırken, şehrin doğal güzellikleri ve turizm merkezleri ile ilgili de Büyükşehir Belediyesi personellerinden bilgi aldı.

"TEKİRDAĞ'I TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın kırsal turizm açısından önemli bir şehir olduğunu belirterek, "İzmir'de gerçekleştirilen Lezzetli Kış Şöleni, hem şehrimizin geleneksel lezzetlerini başka şehirlere de tanıtmak hem de küçük üreticilerimizi desteklemek açısından son derece önemli.  Tekirdağ'ın önemli değerlerini Türkiye'ye tanıtmak amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz," dedi.

20- 31 Aralık tarihleri arasında binlerce kişiyi ağırlayacak Lezzetli Kış Şöleni, düzenlenecek etkinlikleri İzmirlilere dolu dolu bir 12 gün yaşatacak. Gastronomi, hediyelik eşyalar, her kesime hitap edecek eğlenceli etkinliklerin gerçekleşeceği Lezzetli Kış Şöleni'ne girişler ve etkinlikler ücretsiz olacak. Kültürpark'taki Lezzetli Kış Şöleni, 10.00 ile 22.00 saatleri arasında açık olacak.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.