Ulaşım Dairesi, İl Genelinde Geniş Hizmet Alanında Çalışmalarını Sürdürüyor
27/12/2019 13:59:35
Ulaşım Dairesi, İl Genelinde Geniş Hizmet Alanında Çalışmalarını Sürdürüyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, toplu taşıma hizmetlerinin düzenlenmesinden durak montajına, yol çizgi çalışmalarından sinyalize kavşaklara, ticari plakalı araçların çalışma izin belgelerinden trafik levhalarına, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) çalışmalarına kadar ulaşım alanında birçok konuda faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Ulaşım konusuna büyük önem verdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz ilimizin her yerinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşlarımızın rahat, güvenli, konforlu, sürdürülebilir ve kontrol edilebilir bir ulaşım hizmeti alabilmeleri için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu doğrultuda 2020 yılında da ulaşımı geliştirme ve rahatlatma çalışmalarımız aralıksız devam edecek" dedi.

Toplu Taşıma Sistemi

İlimiz genelinde TETUS (Tekirdağ Toplu Ulaşım Sistemi) Yönetmeliği kapsamında Elektronik Ücret Toplama Sistemine entegre olarak 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 325 araç toplu taşıma hizmeti vermekte iken 2019 yılı içinde toplam 94 araç daha ilave edilerek 419 araç Elektronik Ücret Toplama Sistemi ile toplu taşıma hizmeti vermektedir.

Tetus dönüşümü kapsamında da 2019 yılında 402 adet M Plaka Minibüs ve 508 adet M Plaka Otobüs olmak üzere toplam 910 aracın dönüşümü gerçekleştirilmiştir.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı binasında Araç Takip Merkezi kurularak M plakalı araçlar canlı olarak izlenmekte olup, kural ihlali yapan araçlara gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır.

Öte yandan 2019 yılı içinde toplam 180 adet durak montajı da yapılmıştır.

Sinyalizasyon Bakım, Onarım ve Kurulum Çalışmaları

Ulaşım Dairesi Başkanlığı, 2019 yılında kurduğu 6 adet yeni sinyalize kavşak ile birlikte ilimiz genelinde toplam 103 adet sinyalize kavşağın, bakım ve onarımını gerçekleştirmektedir. Bununla birlikte 5 adet sinyalize kavşak, Karayollarından protokol ile devir alınırken, 16 adet sinyalize kavşağın da altyapısı yine Ulaşım Dairesi ekipleri tarafından yenilenmiştir.

Trafik Yatay İşaretleme Çalışmaları

İlimiz genelinde yaklaşık 420 km yol çizgi çalışması yapılmış olup, çalışmalarda toplam 144.313 kg yol çizgi boyası (130.000 kg su bazlı boya, 14.000 kg solvent) kullanılmıştır. Genellikle su bazlı boyalar kullanılarak çevreci bir kimlik sergilenmektedir.

Öte yandan ilimiz genelinde yaklaşık 6.235 m2 yaya geçidi, yavaşlama ön uyarı çizgisi ve ofset tarama yapılmış olup, yaklaşık 30.000 kg çift kompenantlı boya kullanılmıştır. Ayrıca 510 adet önce yaya ve 157 adet de Premark uygulaması yapılmıştır.

Trafik İşaret Levhası ve Trafik Elemanlarının Montaj Çalışmaları

İlimiz genelinde 23.725 m otokorkuluk bulunmaktadır. 2019 yılında toplam 6.836 m yeni otokorkuluk ve 850 m otokorkuluk tamiratı yapılmıştır. Diğer taraftan 2019 yılı içerisinde ilimiz genelinde 8.717 adet levha, 6.167 direk, 10.955 CTP ve 6.293 trafik elemanı (delinatör, ayna, flaşör vb.) montajı gerçekleştirilmiştir.