Başkan Kadir Albayrak'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
10/01/2020 08:17:00
Başkan Kadir Albayrak'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Zaman kavramı olmaksızın, emek ve özveriyle zor şartlarda görev yapan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.

Basın çalışanlarına sosyal haklar ve yasal güvence sağlayan 212 Sayılı Kanunun, Resmi Gazetede yayınlandığı tarih olan 10 Ocak 1961 tarihi, Çalışan Gazeteciler Gününün başlangıcı olmuştur.

Haber verme, denetim, eleştiri, eğitim ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri olan basın, demokrasilerin ayrılmaz bir parçasıdır.

Basın mensuplarının daha iyi ve daha özgür şartlarda mesleklerini icra edebilir hale gelmeleri, basınımızın her anlamda daha iyi hizmet vermesi, basın etik ve ilkelerine uygun bir şekilde kaliteli yayınların yapılabilmesi en büyük temennimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutluyor, özgür bir ortamda çok daha iyi koşullarda çalışabilecekleri günleri hep beraber görebilmek dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Kadir Albayrak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı