TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Türkiye'nin En Büyük Mera Islah Projesi 2020 Yılında Da Devam Ediyor
14/02/2020 11:05:16
Türkiye'nin En Büyük Mera Islah Projesi 2020 Yılında Da Devam Ediyor

Tarım ve Hayvancılık alanında yaptığı yatırımlarla kırsal mahalleleri kalkındırarak örnek bir belediyecilik sergileyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, "Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi" kapsamında sürdürdüğü mera ıslahına devam ediyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıldır sürdürülen ve Türkiye genelinde kabul görüp örnek alınan Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında, bu yıl Hayrabolu, Muratlı, Süleymanpaşa ve Malkara ilçelerindeki toplam 18 kırsal mahallede 17-21 Şubat tarihleri arasında 20-20-0 kompoze gübre atılacak.

PROJE SAYESİNDE OT VERİMİ 4 KAT ATTI

2015 yılında vasıf kaybedip yeterli düzeyde verim alınamayan meraların ot verimlerini arttırmak amacıyla başlatılan proje ile toplamda, bu sene gübre atılacak 5.750 dekar mera alanı ile 108 bin dekar meranın ıslahı yapılmış olacak. Yapılan iyileştirme ile ot verimi 50 kilograma kadar düşen alanlarda verimin 4 kat artırılarak 200 kilogram seviyesine çıkarılması hedefleniyor. Böylece ekonomik anlamda hayvancılık yapmak isteyen işletmeler, kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının önemli kısmını çayır ve meralardan karşılamış olacak.

"TARIM VE HAYVANCILIK ANA VİZYONLARIMIZDAN BİRİDİR"

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın tarım ve hayvancılık alanında önemli bir şehir olduğunu belirterek, "2015 yılından bu yana Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımız tarafından yürütülen ve Türkiye'nin en büyük mera ıslah projesi olan Mera İyileştirme ve Yönetimi Projemiz 2020 yılında da devam ediyor. Bilindiği gibi tarım ve hayvancılık bizim beş ana vizyonumuzdan biridir. Bu konuda birçok önemli projeyi hayata geçirdik, çiftçi ve hayvan yetiştiricilerimizin ihtiyacı doğrultusunda farklı projeleri de gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ben projenin tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.