Başkan Albayrak'tan Saray Kültür Merkezi'nde İnceleme
18/02/2020 11:37:17
Başkan Albayrak'tan Saray Kültür Merkezi'nde İnceleme

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray ilçesinde yapımı devam eden Kültür Merkezi'ni inceledi.

Başkan Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına 2019 yılında başlanan Saray Kültür Merkezi'nin devam eden inşaat çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş'in de yer aldığı inceleme sonrası açıklama yapan Başkan Albayrak "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir kültür atağı gerçekleştirdik. Buna en iyi örnek de Kapaklı, Çerkezköy ve Ergene ilçelerimize kazandırdığımız kültür merkezlerimizdir. Saray ilçemizde de 2020 yılı sonunda kapılarını açacak Kültür Merkezimin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Ben Saray Kültür Merkezi'mizin şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum," dedi.

KÜLTÜR MERKEZİNDE CEP SİNEMASI VE DERSLİKLER YER ALACAK

Saray ilçesinde 21 ada 200 parselde devam eden Kültür Merkezi Projesi, 2 bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kat olmak üzere toplam 5 kattan oluşuyor. Saray Kültür Merkezi'nde 2'inci bodrum katta 45 araçlık otopark yeri, 110 araçlık açık otopark yeri, 420 kişilik tiyatro salonu, 370 kişilik çok amaçlı salon, 145 metrekare kafe, 368 metrekare teras alanı, 1 adet restaurant, 2 adet kafe, sergi salonu, kütüphane, çocuk kütüphanesi, idari ve muhasebe odaları, 4 adet derslik, dans dersliği, 2 adet 85 kişilik cep sineması ve 2 adet altı boyutlu sinema yer alacak.