TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
"19'dan Çok Önce, 23'ten Sonsuza" Senfonik Destan Çorlulu Vatandaşlarla Buluştu
26/02/2020 08:34:54

Tekirdağ'ı kültür ve sanatın merkezi haline getirme hedefi ile çalışmaya devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, "19'dan Çok Önce, 23'ten Sonsuza" Senfonik Destan konserini Süleymanpaşa, Çerkezköy ve Kapaklı'nın ardından Çorlulu vatandaşlarla ile de buluşturdu.

Çorlu 15 Temmuz Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Baro Başkanı Av. Sedat Tekneci, siyasi parti temsilcileri, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ÇORLULU VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Konserin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet değerlerine bağlılığımızın bir ifadesi olarak "1919'dan Çok Önce, 1923'ten Sonsuza Senfonik Destan" konserlerine Çorlu konserimizi de eklemiş bulunuyoruz. Tekirdağ her geçen gün büyümeye, gelişmeye devam ediyor. Şehrimiz artık kültür-sanat etkinliklerinin önemli adreslerinden biri oldu. Çorlulu vatandaşlarımıza, bu güzel gecede bizlere eşlik ettikleri için teşekkür ediyorum." dedi.

Özgün müziklerini şef Musa Göçmen'in bestelediği, anlatı metnini Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve müzisyen Boğaçhan Sözmen'in kaleme aldığı eserde, Cumhuriyet fikrinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zihninde 1919'dan çok önce oluştuğu ve 1923'ten sonsuza kadar uzanacağı, destansı dille ve dönemin şahitlerinin anılarından yola çıkılarak anlatıldı. Şef Göçmen'in yönettiği senfonik orkestra konserinde ayrıca, dramatik anlatıya özgün bestelerin yanı sıra Bülbülüm Altın Kafeste, İzmir'in Kavakları, Bu Gece Gelem Size Yar, Kimseye Etmem şikâyet gibi dönem şarkıları da seslendirildi. Yaklaşık 2 saat süren Senfonik Destan'ı vatandaşlar ayakta alkışladı.

"19'dan Çok Önce, 23'ten Sonsuza" Senfonik Destan Konserinin bitiminde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Şef Musa Göçmen ile Devlet Sanatçısı ve Müzisyen Boğaçhan Sözmen'e birer çiçek vererek kendilerini performanslarından dolayı tebrik etti.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.