TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Kentsel Dönüşüm Çalıştayı Gerçekleştirildi
25/02/2020 15:50:37
Kentsel Dönüşüm Çalıştayı Gerçekleştirildi

Dünya Bankası tarafından desteklenen `Kent Ölçeğinde Afet ve İklim Riski Değerlendirmelerinin Yapılmasında Belediyelerin Desteklenmesine Yönelik Teknik Destek Projesi' kapsamında organize edilen Durum Tespit Çalıştayı, Des Otel'de geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

Proje takviminin 3. ayağı olan Tekirdağ'daki Kentsel Dönüşüm Alanları için Afet ve İklim Riski Değerlendirme Çalıştayının açılışında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Kahramanmaraş Belediyesi ile birlikte proje kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan iki belediyeden biri olduğunu söyledi ve çalışmalar ile ilgili genel bilgi verdi.

Tekirdağ'ın deprem bölgesinde olduğunun altını çizen ve binaların yüzde 60'ının 99 depremi öncesi yapıldığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ'da bir kentsel dönüşüm şart. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak biz de depreme hazırlık çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu anlamda Dünya Bankası'nın proje desteğini almak ve böylesine bir çalıştaya ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Destek ve katkıları için Dünya Bankası Yetkililerine ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcilerine teşekkür ediyorum ama en büyük teşekkürü de bu proje için destek almaya hak kazanan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesinin başkan ve çalışanlarına etmek istiyorum. Çalıştayın başarılı ve verimli olmasını temenni ediyorum" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Dönüşüm Alanları Daire Başkanı Banu Behram Kuran ve Dünya Bankası Kıdemli Kentsel Kalkınma Uzmanı Ahmet Kındap'ta birer konuşma yaparak projenin içeriği ve uygulanış sürecinde yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgi verdiler.

Konuşmaların ardından, proje kapsamında şimdiye kadar toplanan veri ve dökümanlar gözden geçirildi ve değerlendirmelerde bulunuldu. Proje takviminin Haziran ayında tamamlanması planlanıyor.

Çalıştaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dünya Bankası ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.