TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Kadir Albayrak'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
07/03/2020 17:33:41
Başkan Kadir Albayrak'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

8 Mart 1857 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde bir grev esnasında çıkan yangında yaşamını yitiren 128 kadın anısına kabul edilen Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 1921 yılından beri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanmaktadır.

İnsanlığın ilerlemesinde ve medeniyetlerin gelişmesinde tarih boyunca önemli görevler üstlenen kadınlarımız, hayatın her alanında var olarak dünyamızı şekillendirmekte, bugünümüze ve yarınlarımıza yön vermektedirler.

İstiklal mücadelemizin kazanılmasında ve Cumhuriyet'imizin kalkınmasında çok önemli bir yeri olan kadınlarımız, sevgi, saygı ve vefanın en büyüğünü hak etmektedirler.

Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, "Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir" diyerek çağdaşlaşma yolunda devrimler gerçekleştirmiş ve Türk kadınının layık olduğu haklara kavuşmasını sağlamıştır.

Cumhuriyet kadınlarımız, eğitimden çalışma hayatına, bürokrasiden siyasete, spordan sanata kadar her alanda emek vermektedirler.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak adalet ve eşitliği temel alan bir anlayışla, her şeyin en iyisine layık olan kadınlarımız için çalışmaya ve emekçi kadınlarımızı desteklemeye devam edeceğiz.

Sevgi, emek ve özveriyle dünyamızı daha yaşanılabilir hale getiren ve hayatın her alanında var olan tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.