TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Bulaşıcı Hastalıklar ile Mücadele Kapsamında Yapılan Dezenfeksiyon Uygulamaları
18/03/2020 09:32:58
Bulaşıcı Hastalıklar ile Mücadele Kapsamında Yapılan Dezenfeksiyon Uygulamaları

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Koronavirüs ile ilgili Tekirdağ il genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen yeni tip korona virüs (Covid-19) isimli salgın, komşu ülkeler İran ve Yunanistan'da da görüldüğü andan itibaren Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulmuş olup derhal dezenfeksiyon ve tıbbi malzeme teminine geçilmiştir.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, salgına karşı alınan geniş kapsamlı tedbirleri kararlılıkla hayata geçirmekte, vatandaşlarımızın sağlığının korunması amacıyla bugüne kadar ve halen 11 ilçemizde 7/24 çalışma esası üzerinden planlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

09/03/2020-17/03/2020 tarihleri arasında şu ana kadar toplamda 2.183 araç dezenfeksiyon uygulaması yapılmıştır ve tüm toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon işlemi uygulanmaktadır. 11 ilçemizi kapsayacak şekilde park ve bahçeler, otobüs terminalleri ve durakları, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu binaları, ibadethaneler, talep olması halinde sivil toplum kuruluşları Sağlık İşleri Dairesi personelleri tarafından düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.  Bu konuda vatandaşlarımızdan gelen talepler Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından değerlendirilerek planlanmaktadır.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Koronavirüs ile ilgili tüm olanaklarını seferber ettiklerinin altını çizen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığımız, vatandaşlarımızın sağlığının korunması adına, tüm ilçelerimizde mesai mefhumu gözetmeksizin özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Parklardan otobüs terminallerine, ibadethanelerden kamu binalarına, toplu taşıma araçlarından sivil toplum kuruluşlarının çalışma ofislerine kadar tüm alanlarda dezenfeksiyon çalışmalarını yapmıştır, bundan sonra da planlı bir şekilde yapmaya devam edecektir. Koronavirüs ile ilgili korunma tedbirleri konusunda halkımızı bilinçlendirme çalışmalarımız da bir yandan devam etmektedir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecektir" dedi. 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.