TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
ÜRETİLEN MASKELERİN İLK PARTİSİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLDİ
09/04/2020 16:58:10
ÜRETİLEN MASKELERİN İLK PARTİSİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı Başkan Kadir Albayrak'ın talimat ve yönlendirmesiyle faaliyetlerine bir yenisini eklemişti.

Salgının ülkemizde görüldüğü ilk günden bu yana çalışma düzeni ve temposunu yeni koşullara uyarlayarak il genelinde tüm ilçe ve bağlı kırsal mahallelerinde muhtelif tedbirler alarak çalışmalar yürüten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kendisinden beklenir ölçüde yeni bir çalışma başlattı.

Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere hemen hemen tüm ilgili çevrelerce Korona virüsüne karşı maske kullanılmasının uygun ve doğru bir tedbir olduğu kabul edilip açıklandıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak  ilgili birimlerine talimatını vererek sağlıklı ve doğru maske üretimini başlamıştı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ait Meyve Sebze Toptancı Hali'nde iki elektrik teknisyeni nezaretinde açılan maske üretim atölyesinde  ilgili çevrelerce hazırlanan teknik özelliklere uygun; bakterilere, virüslere ve mikroskobik partiküllere karşı koruma sağlayan, ayrıca rahatsız edici kokusu olmayan, tüylenmeyen, istenilmeyen cam elyaf, lateks içermeyen poliprolen/non-voven materyaller kullanılarak yapılan maskeler 250'şer adetlik ambalajlar ile sterilizasyon için doğrudan İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Ülke genelinde sadece ilimizde üretilerek etüvlerde sterilizasyonu sağlanarak halkımızın kullanımına sunulan bu maskelerden günde tek vardiyada 10.000 adet üretilebiliyor.

İlk partisi İl Salık Müdürlüğü'ne  teslim edilen maskelerin kesintisiz ve seri halde üretimi ile başta sağlık teşkilatımız çalışanları ile tüm hemşehrilerimizin ihtiyacına cevap verilmesi hedefleniyor ve  komşu il ve ilçelerimize de yardımcı olunmaya çalışılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak "21. Yüzyılın başında tüm insanlığın başına musallat olup, dünya genelinde ciddi ölçülerde can ve ekonomik kayıplara neden olan, huzursuzluk kaynağı haline dönüşen bu salgına karşı alınan öteki tüm tedbirlerin ve yapılan maddi yardımların dışında üretilip dağıtılan maskelerimizle de hemşehlerilerimize hizmet etme gayretimiz devam edecektir. Tekirdağ genelindeki tüm kamu kuruluşlarımız, ilçe belediye başkanlıklarımız, mesleki ve sivil toplum kuruluşlarımızca bir ve beraberlik içinde yürütülecek koordineli çalışmalar ile içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde aşılacaktır. Asıl olan halkımız ve ona yapılan hizmetlerdir.  İnsanlık bunu da aşacak, koronasız günlere tekrar dönecektir.''  dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.