TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediyesi Vektörle Mücadele Çalışmalarına Başladı
21/04/2020 10:12:14
Büyükşehir Belediyesi Vektörle Mücadele Çalışmalarına Başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına devam eden vektörle mücadele ekipleri, Tekirdağ ili genelinde 11 ilçede halk sağlığını korumak ve vatandaşların yaşam kalitesini daha da yükseltmek adına vektörle mücadele çalışmalarına başladı.

Halk ve çevre sağlığı açısından tehdit oluşturan ve vektör (hastalık taşıyıcı) potansiyelleri yüksek olan sivrisinek, karasinek gibi haşerelerin üremesine müsait olan göl, gölet, dere, su birikintisi ve bataklık gibi alanlarda gerçekleştirilen larva mücadelesi kapsamında, bahar mevsiminin başlamasıyla birlikte 11 ilçede eş zamanlı olarak ilaçlama çalışmaları sürdürülüyor.

Vatandaşların bahar ve yaz aylarını daha rahat ve huzurlu geçirmelerini hedefleyen Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü vektörle mücadele ekipleri, çevreyi ve ekolojik  dengeyi koruma bilinciyle hareket ederek, son teknolojik makina ve ekipmanlar ile ilaçlama çalışmalarını yürütüyor. Ekipler larva mücadelesine Kasım ayına kadar periyodik olarak devam edecek.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.