Büyükşehir Belediyesi Hayvan İçme Suyu Gölet Çalışmalarına Devam Ediyor
21/05/2020 13:31:29
Büyükşehir Belediyesi  Hayvan İçme Suyu Gölet Çalışmalarına Devam Ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarım ve hayvancılık alanında 2015 yılından günümüze kadar devam eden Mera İyileştirme ve Yönetimi projesi kapsamında hayvan içme suyu gölet çalışmalarına başladı.

Proje kapsamında kırsal mahallelerde 6 tanesi yeni, 11 tanesi ise bakım ve onarım olmak üzere toplam 17 adet hayvan içme suyu göleti yapılacak. Bu kapsamda Hayrabolu ilçesine bağlı Kutlugün, Cambazdere, Doğcalı ve Lahana mahallelerinde mevcut hayvan içme suyu göletlerinin bakım onarım çalışmaları tamamlandı. Diğer hayvan içme suyu göletlerinin Ekim ayına kadar tamamlanması planlanıyor.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca yürütülen projede, hayvan yetiştiricilerinin  yıllardır en önemli sorunu olan mera alanlarında otlatılan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların su ihtiyacı giderilerek, hayvanların daha uygun koşullarda yetiştirilmesi ve verimliliklerinin arttırılması, et ve süt üretim maliyetlerinin düşürülerek üreticilerin desteklenmesi amaçlanıyor.