TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediyesi'nin Deniz Temizliği Çalışmalarına Asyaport'tan Önemli Katkı
04/06/2020 09:39:00
Büyükşehir Belediyesi'nin Deniz Temizliği Çalışmalarına Asyaport'tan Önemli Katkı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi denizleri, sokak ve caddeleri ile daha temiz bir Tekirdağ için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Asyaport tarafından Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağışlanan deniz yüzeyi temizleme aracı (Deniz Süpürgesi) da çalışmalara önemli bir ivme kazandıracak.

 

Asyaport tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlanan Deniz Süpürgesi sahil kesiminde, uygun hava şartlarında çalışmak üzere tasarlandı. Tekne hareket halindeyken çöplerin üzerine yüzdürülerek, deniz yüzeyindeki çöplerin hazneye hapsedilmesi prensibi ile çalışıyor. Bu şekilde 1 günde 6,5 saatlik çalışma ile 1000 kilo çöp toplamak mümkün.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın hem Karadeniz hem de Marmara Denizi'ne kıyısı olan önemli bir şehir olduğunu belirterek, "Biz Büyükşehir Belediyesi olarak kurulduğumuz 2014 yılından bu yana kıyı ve denizlerimizin temizliğine büyük önem verdik. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda plajlarımızı Mavi Bayrak kazandırdık. Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer tarafından belediyemize bağışlanan Deniz Süpürgesi'nin deniz temizleme çalışmalarımıza önemli katkısı olacaktır. Ben bu önemli bağışı için Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı değerli arkadaşım Ahmet Soyuer'e teşekkür ederim," dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.