TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediyesinin Vektörle Mücadele Çalışmaları Kapaklı'da Devam Etti
10/06/2020 10:59:19
Büyükşehir Belediyesinin Vektörle Mücadele Çalışmaları Kapaklı'da Devam Etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yaz aylarının gelmesi ile birlikte vektörle mücadele çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Kapaklı ilçesinde larvasit uygulama çalışmaları gerçekleşti.

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri  Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ilkbahar-yaz vektörle mücadelesi çalışmaları kapsamında, Kapaklı ilçesi Erbay Caddesinde bulunan dereye, Fen İşleri Dairesi Başkanlığının yürütmekte olduğu dere ıslahı çalışmaları akabinde larvasit uygulaması yapıldı. Uygulama sayesinde hem vatandaşların bahar ve yaz aylarını daha rahat ve huzurlu geçirmeleri sağlanıyor hem de çevreyi ve ekolojik dengeyi korunuyor.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, larvasit uygulamalarının Tekirdağ il genelinde periyodik aralıklarla devam edeceğini belirterek, "Çalışmalarımız sonucunda halk ve çevre sağlığı açısından tehdit oluşturan ve hastalık taşıyıcı potansiyelleri yüksek olan sivrisinek gibi haşerelerin üremesinin önüne geçiyoruz." dedi.  

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.