TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
YOL YATIRIMLARIMIZLA ÇORLU'NUN ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ
16/06/2020 14:15:29
YOL YATIRIMLARIMIZLA ÇORLU'NUN ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ

Kurulduğu tarihten beri Tekirdağ ili genelinde üstyapıda büyük yatırımlar gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yaptığı çalışmalarla Çorlu'nun ulaşım damarlarını açmaya devam ediyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu ilçesinde 2014 yılından bu yana İsmetpaşa Caddesi, Çamlıbel Caddesi, Eski Bağlar Caddesi ve Adnan Doğu Bulvarı ile Türkgücü, Önerler ve Sarılar mahallelerinin yollarında toplam 180.000 m2 sıcak asfalt, 335.000 m2 silindirle sıkıştırılmış beton (SSB), 344.000 m2 sathi kaplama (soğuk asfalt) olmak üzere toplam 859.000 m2 yol çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca 50.000 m2 kaldırım yapıldı. Söz konusu üstyapı yatırımlarının maliyeti 32.000.000 TL olarak gerçekleşti.

Çorlu İlçesine 50 Milyon TL'lik Üstyapı Yatırımı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nın 2020 yılı yatırım programı kapsamında Çorlu ilçesi Orion Kavşağı düzenleme çalışması, Ali Osman Çelebi Bulvarı ve Cemal Gürsel Caddesi'nin projelendirme çalışmaları yapıldı ve ihale süreçleri başlatıldı. Öte yandan Türkgücü ve Şahbaz yolları projelendirme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların yaklaşık 18.000.000 TL maliyetle tamamlanması öngörülüyor.

İhale süreçleri devam eden çalışmaların da tamamlanmasıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Çorlu ilçesindeki yatırımlarının maliyeti 50.000.000 TL'ye ulaşmış olacak.

Trafiği Rahatlatacak Önemli Proje

İmar planı çalışmaları, kamulaştırması ve projesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Emlak Konutları Köprüsü'nün inşaat çalışmaları Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nce sürdürülüyor.

Hâlihazırda kullanılmakta olan mevcut köprüde Orion Kavşağı'ndan Dumlupınar Caddesi'ne, oradan da mevcut Emlak Konutları Köprüsü'ne kadar olan güzergâhta geçişler tek bir yol şeridinden sağlanıyor. Yapılmakta olan yeni köprünün hizmete girmesiyle iki gidiş - iki geliş olmak üzere vatandaşlara daha konforlu bir ulaşım imkânı sağlanacak. Ayrıca köprünün Çevre Yoluna, Edirne ve İstanbul yönlerinde bağlantı yapılmasıyla trafik akışında büyük rahatlama yaşanacak.

Çorlu ilçesinde gerçekleştirilen ve devam eden üstyapı yatırımlarıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Gelişmiş sanayisi, güçlü ekonomisi ve ticari alanlarıyla cazibe merkezi haline gelen ve hızla büyüyen Çorlu'da, ulaşım ağını daha da geliştirmek ve trafiği rahatlamak adına 2014 yılından bu yana hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Yol yapım çalışmalarımızda büyük mesafe kat ettik. Çorlu şehir içi trafiğini rahatlatacak olan Emlak Konutları Köprüsü'nün yapımı da devam ediyor. 2020 yılı yatırım programımız kapsamında gerçekleştireceğimiz çalışmalarla birlikte Çorlu ilçesindeki üstyapı yatırımlarımızın maliyeti 50.000.000 TL'ye ulaşmış olacak. Tüm bu hizmetlerimizin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.