Başkan Albayrak'ın Lozan Barış Antlaşması'nın 97. Yıl Dönümü Mesajı
24/07/2020 08:40:10
Başkan Albayrak'ın Lozan Barış Antlaşması'nın 97. Yıl Dönümü Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Lozan Barış Antlaşması'nın 97. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kadir Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Özgür, bağımsız ve demokratik Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluş belgesi olan Lozan Barış Antlaşması'nın 97. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Şanlı bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasının ardından imzalanan Lozan Barış Antlaşması, tarihimizin altın sayfalarında yerini alan siyasi, hukuki ve diplomatik alanda elde edilmiş büyük bir zaferdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Lozan Barış Antlaşması'nın 97. yıl dönümünü kutluyor, bu büyük zaferin mimarları Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı