1-7 Eylül Zabıta Haftası Kutlu Olsun
02/09/2020 09:19:01
1-7 Eylül Zabıta Haftası Kutlu Olsun

1-7 Eylül tarihlerini her yıl Zabıta Haftası olarak kutluyoruz.

1826 yılında Osmanlı döneminde kurulan Zabıta teşkilatı, 191 yıldır halkımıza hizmet veriyor.

Pek çok farklı alanda hizmet veren belediyelerin birimleri arasında, zabıtanın özel bir yeri var.

Yıl boyunca 7 gün 24 saat çalışma esasına göre, mesai kavramı olmaksızın çalıştıkları için zabıtalık, büyük özveri gerektiren bir meslektir.

Vatandaşlarımızın güvenliği, sağlığı ve mutluluğu için çalışan Zabıta teşkilatımız, halk ile her zaman iç içe olmasından dolayı Büyükşehir Belediyemizin gören gözü ve işiten kulağı olma işlevine sahiptir. Dolayısıyla zabıta personelimiz, kurumumuz ile vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi görmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük bir azim ile çalışan Zabıta teşkilatımızın, 1-7 Eylül Zabıta Haftasını kutluyor ve meslek yaşamlarında başarılar diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı