TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Çorlu Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi Törenle Açıldı
09/09/2020 15:09:14
Çorlu Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi Törenle Açıldı

Çorlu Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, düzenlenen açılış töreniyle kapılarını sanatseverlere açtı.

Çorlu Belediyesi tarafından Tarihi Çorlu Belediye Binası'nda açılışı gerçekleştirilen Çorlu Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nde siyaset, sanat ve spor dünyasından yerli ve yabancı 110 ünlü şahsiyetin heykeli sergileniyor. İlk olarak Eskişehir'de açılan ve dünyanın pek çok ülkesinde bulunan "Madame Tussauds Müzesi"nin Türkiye'deki ilk örneği olan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nin ikincisi Çorlu'da açıldı.

"TOPLUMA MAL OLMUŞ BİRÇOK İSMİN HEYKELİ BULUNUYOR"

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt gerçekleştirdi. Sarıkurt konuşmasında müzenin çok ciddi bir çalışma sürecinden sonra açıldığını ifade ederek, "Müzemiz çok güzel ve Çorlu'muza yakışır bir şekilde hazırlandı. Ciddi bir süreç geçirdik ve müzeyi Çorlu'ya kazandırdık. Burada, sanatçı, siyasetçi, sporcu ve gazeteci olmak üzere topluma mal olmuş birçok ismin heykeli bulunuyor. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

"MAVİ GÖZLÜ KENTİMİZİN MEDENİYETLER KENTİ OLDUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ"

Kültürel ve sanatsal değerlere büyük önem verdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı konuşmada, "Sanat eserleri bulundukları kentlere kimlik kazandırır. Geçtiğimiz yıllarda Tarihi Belediye Binasını restore eden Çorlu Belediyesi, kent kimliği adına önemli bir çalışmaya imza atmıştır. Yapıldığı dönemin mimari özelliklerini taşıyan bu binanın Çorlu Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'ne dönüştürülmesi ise çok önemli bir kültür hizmetidir. Bugün burada açılışını yaptığımız müze, Çorlu ilçemizdeki ilk sanat müzesi olması açısından da son derece anlamlıdır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, Çorlu Belediyemiz ile iş birliği içerisinde Doğanca Evi olarak bilinen tarihi binayı restore ederek "Muhacir Evi" adı altında kent kimliği müzesi işleviyle hizmete sunduk. Bugün itibariyle önemli bir tarihsel, kültürel ve sanatsal değere daha kavuşmuştur. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak mavi gözlü kentimizin, bir medeniyetler kenti olduğunun bilinciyle kültür varlıklarımızı restore ettik ve restorasyon çalışmalarımızı kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Miras Atölyesi II Projesi kapsamında Uçmakdere Mahallemizde iki tarihi binamızda restorasyon çalışmalarımızda son aşamaya geldik. Kırsal turizm alanında önemli birer değer haline gelecek olan bu kültür varlıklarımızın açılışını da yakın bir zamanda gerçekleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, müzede sergilenmekte olan birbirinden güzel eserlere imza atan saygıdeğer mevkidaşım Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i tebrik ediyor, Çorlu ilçemize ilk sanat müzesini kazandıran Çorlu Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt ile ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Tekirdağ Milletvekillleri; Dr. İlhami Özcan Aygun ve Dr. Candan Yüceer de Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nin Tekirdağ'a değer katacağını belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

COVİD-19 hastalığı dolayısıyla sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımı kuralları göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen açılışa, CHP Tekirdağ Milletvekilleri; Dr. İlhami Özcan Aygun ve Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.