TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Kadir Albayrak'tan 12 Eylül Mesajı
12/09/2020 10:07:40
Başkan Kadir Albayrak'tan 12 Eylül Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 12 Eylül Askeri Darbesi'nin 40. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:

Başkan Kadir Albayrak'tan 12 Eylül Mesajı

40 yıl önce yaşanan 12 Eylül Askeri Darbesi, demokrasi tarihimize bir kara leke olarak geçmiştir.

Ülkemizin içinde bulunduğu anarşi ve çatışma ortamını bahane ederek 12 Eylül 1980 tarihinde ülke yönetimine el koyan askeri cunta tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi lağvedilmiş, 1961 Anayasası askıya alınmış, siyasi partiler kapatılmış, gözaltına alma, fişleme, idam ve işkence gibi pek çok hukuksuz uygulama gerçekleştirilmiştir.

12 Eylül Askeri Darbesi, ülkemizi derinden etkilemiş, 1982 Anayasasıyla siyaset, ekonomi, eğitim gibi alanlarda düzenlemeler yapılmış ve sendikal faaliyetler, adil yargılanma hakkı, ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü gibi konularda kısıtlamalara gidilmiştir.

Demokrasi dışı müdahaleler kimden gelirse gelsin, karşısındayız ve bundan sonra da darbelere karşı olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin ilerlemesinin ve gelişmesinin yegâne temeli demokrasidir. Çoğulculuk, laiklik ve hukuk devleti anlayışından hiçbir zaman ödün verilmemelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 12 Eylül Askeri Darbesi'nin hayattan kopardığı canlarımızı ve zulüm gören vatandaşlarımızı anıyor, demokrasimizin daha da güçleneceği aydınlık yarınları hep beraber görebilmeyi diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.