TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BAŞKAN ALBAYRAK YENİCE SU İSALE HATTI VE SU KUYULARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
24/09/2020 16:48:25
BAŞKAN ALBAYRAK YENİCE SU İSALE HATTI VE SU KUYULARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ tarafından Çorlu İlçesi Yenice Mahallesinde bulunan su isale hattı ve su kuyularında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz'den çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Kadir Albayrak, "Yenice Mahallemizi besleyen su kuyularına ilave olarak 1 adet su kuyusu daha açtık. Tüm çalışmalar ile birlikte mahallemize 4 Milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, `Sağlam Altyapı, Sağlıklı Gelecek' sloganıyla başlattığımız altyapı çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Yapılan Çalışmalar ile Mevcut Durumun 2 Katı Kadar Su Temini Sağlanacak

 Yapılan çalışmalar kapsamında, Çorlu İlçesi'ne bağlı Yenice Mahallesini besleyen mevcut 8 adet kuyunun debisi (42lt/sn) yetersiz olduğundan, ilave 1 adet içme suyu kuyusu açılmıştır. Açılan kuyunun debisi 25lt/sn olup, suyun mevcut depoya iletiminin sağlanması için TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından "TESKİ 143 nolu kuyu ile mevcut depo arası 3.106 metre Ø 355'lik HDPE isale hattı projesi" hazırlanmıştır.

3.106 metre Ø 355 mm çaplı HDPE hattın imalatı Eylül ayı itibari ile tamamlanmış olup, hattın üzerinde 5 adet vantuz, 5 adet tahliye bulunmaktadır.

Ayrıca, bahse konu hat güzergahına yakın bölgede 2. kuyu da açılmaya başlanmış olup, bu kuyunun da iletim hattı, yapılan Ø 355 mm çaplı HDPE hatta bağlanacaktır.

Yeni açılan 2 kuyudan gelecek debi ile mevcut durumun 2 katı kadar su temini sağlanması planlanmaktadır.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.