TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
MALKARALI HEMŞEHRİLERİMİZE SU SORUNU İLE İLGİLİ YATIRIM MÜJDESİ
28/09/2020 10:42:16
MALKARALI HEMŞEHRİLERİMİZE SU SORUNU İLE İLGİLİ YATIRIM MÜJDESİ

MALKARA'LI HEMŞEHRİLERİMİZE SU SORUNU İLE İLGİLİ YATIRIM MÜJDESİ

(HAYRABOLU YÖRGÜÇ KUYULARI - MALKARA ÇAVUŞKÖY MEVCUT OSB DEPOSU ARASI İSALE HATTI VE TESİSLERİ) 

Kurulduğu günden bu yana hizmetin merkezine insanı koyan ve Tekirdağ halkı için gece gündüz çalışan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı Kuruluşu TESKİ, Malkara'da artan içme suyu ihtiyacını yeni proje ile çözüyor.

Mevcut durumda Yörgüç'de bulunan kuyulardan Karaiğdemir içmesuyu grubunu oluşturan 45 adet kırsal mahalle ile, Malkara OSB, yeni yapılan Malkara Et Kombinası, Kaanlar Peynircilik, Maybi ve bölgede yer alan diğer küçük işletmelerle birlikte toplamda 52 adet yerleşim yerinin içmesuyu ihtiyacı karşılanmaktadır.

Ancak, son dönemdeki gelişmelerle birlikte bölgenin su ihtiyacının artmasından dolayı mevcut isale hattının kapasitesi yetersiz kalmış ve bölgede su sıkıntısı yaşanmaya başlanmıştır. Artan içmesuyu ihtiyacını karşılamak amacıyla TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Hayrabolu Yörgüç Kuyuları ? Malkara Çavuşköy Mevcut OSB Deposu Arası İsale Hattı ve Tesisleri"  projesi İlbank A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmış, proje inşaatının finansmanı İlbank A.Ş tarafından sağlanmıştır. Projede, TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından inşaatına başlanmak üzere ihale aşamasına gelinmiştir.

Bu proje kapsamında 22 km Ø350 mm çaplı Duktil Font boru ile isale hattı, 300 m³ kapasiteli 2 adet içmesuyu deposu ve 2 adet içmesuyu terfi merkezi ile mevcut 2.500 m³  OSB içmesuyu deposunun onarım işi yapılacaktır. 

Yatırımın gerçekleşmesi ile yeni yapılacak isale hattı ile günlük yaklaşık 5.000 m3 içmesuyu ihtiyacı karşılanacaktır. Bununla beraber Karaiğdemir içmesuyu grubunda yer alan mahallelere hizmet eden isale hattının yükü de azaltılmış olacaktır. Şimdiden Malkaralı hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

                                                                                                                 KADİR ALBAYRAK

                                                                                        TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.