1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlu Olsun
01/10/2020 15:52:30
1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlu Olsun

1-7 Ekim tarihlerini içerisine alan hafta 1986 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı'nın öncülüğünde Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır.

İnanç ve kültürümüzde çok önemli bir yeri olan camilerimiz, yüksek manevi duygular içerisinde ibadetlerimizi yerine getirdiğimiz, manevi huzura kavuştuğumuz mabetlerimizdir. Sevgi, kardeşlik ve hoşgörü iklimi içerisinde inananlarla bir araya geldiğimiz camilerimiz, toplumsal bağlarımızın güçlenmesine vesile olmaktadır.

Dini konularda halkımızı bilgilendiren ve dinî geleneklerimizi gelecek nesillere en güzel şekilde aktaran din görevlilerimiz, halkımızın birlik ve beraberliğinin güçlendirilmesine katkı sunmaktadırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı en içten duygularımla kutluyor, tüm din görevlilerimize meslek yaşamlarında başarılar diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı