Başkan Kadir Albayrak'ın 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü Mesajı
15/10/2020 08:19:05
Başkan Kadir Albayrak'ın 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü Mesajı

Hayatın her alanında var olan kadınlarımız, tarım faaliyetlerinde önemli bir yere sahiptir.

Günümüz itibariyle tarım sektöründe çalışan emekçilerimizin yarıya yakını kadınlardan oluşuyor. Kadın çiftçilerimizin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi sosyal adaletin sağlanması açısından bir gerekliliktir.

Kadınlarımız ekonomik ve sosyal alanda güçlendirildiği takdirde, ekonomik büyüme, sosyal gelişme ve sürdürülebilir kalkınmada gerçekleştirilmiş olacaktır.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ekmeğini topraktan çıkaran, emek ve alın teriyle ülke ekonomisi için katma değer ortaya koyan kadın çiftçilerimizin yanında olduk ve bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, emek ve sevgiyle toprağı bereketlendiren kadın çiftçilerimizin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününü en içten duygularımla kutluyor, bereketli ve bol kazançlı bir yıl diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı